Malý dřevěný podnos – skvělý pomocník při servírování a dekoraci!


Dřevěný tác s přírodní barvou a materiálem na bázi dřeva

dřevěný podnos

Malý dřevěný podnos se stává stále oblíbenější volbou pro servírování jídel a dekoraci stolů. Tento dřevěný tác má rozměry 30 x 20 cm, výšku 5 cm a barvu přírodní. Díky svému materiálu na bázi dřeva působí přirozeně a vytváří neopakovatelný styl.

Výhody dřevěného podnosu

Dřevěný podnos má mnoho výhod při použití při servírování jídel a dekoraci stolů. Jeho přirozená barva a materiál na bázi dřeva dodává stolu rustikální atmosféru. Na dřevěný podnos lze položit nejen talíře, ale také různé dekorační prvky, jako jsou květiny, svíčky či ozdobné kameny. Díky tomu, že má vysokou hranu, se na něj také nebudou příliš snadno říznout tekutiny, což činí podnos ideálním pomocníkem při servírování jídel.

servírování na dřevěném podnose

Jak se o dřevěný podnos starat

Starost o dřevěný podnos by měla být pravidelná, aby se podnos udržel v dobrém stavu co nejdéle. Před prvním použitím je třeba ho očistit vlhkým hadříkem a nechat jej vyschnout. Pravidelně ho omyjte vlažnou vodou a jemným mycím prostředkem a následně osušte. Vyhněte se umývání podnosu v myčce na nádobí, stejně tak jako vyhněte se namáčení vodou. Pokud se na podnosu objeví skvrny, lze je odstranit citronovou šťávou a sódou bikarbonou. Pokud chcete podnos nakrmit, využijte potravinový olej. Dřevěný podnos by měl být uskladněn na suchém místě, aby se minimalizovalo riziko rozpadnutí.

odkaz na dřevěný podnos

Závěr

Dřevěný podnos je klasickým doplňkem k servírování jídel a dekoraci stolů. Jeho přirozený vzhled a materiál na bázi dřeva vytváří neopakovatelný rustikální styl. Kromě toho má dřevěný podnos mnoho praktických výhod, jako je vysoká hrana, která zabraňuje rozlití tekutin na stůl. Správná péče o dřevěný podnos pomůže udržet ho v dobrém stavu co nejdéle.